Samma intresse

Att träffa nya människor är givande och något som vi alla behöver. Det är nyttigt att stöta på nya bekantskaper som vart med om annat, gjort annat och kan annat än vad du gjort själv och vise versa då man kan ta lärdom av varandras kunskaper och tankar. Genom livet kommer du träffa människor som blir allt från din vän till din partner, människor som passerar i ditt liv oberört och människor som du kommer bli oense med.

Idag träffar man ofta på nya människor över nätet på olika sätt. Kanske läser du någons blogg, följer en intressant person på Twitter eller kanske möter du din stora kärlek tack vare nätdating.

Att föra en konversation med en människa du precis träffat kan många gånger vara svårt. Det lättaste är egentligen om du och personen i fråga har ett gemensamt intresse för något, till exempel någon sport eller annat intresse som renovering etc. På så sätt kan ni ge varandra tips om detta, prata om hur ni var och en ser på intresset/sporten m.m. Konversationen blir mycket enklare och kommer då flyta på.

Det är många som tycker det är viktigt att ha samma intressen som sin partner. Till exempel att syssla med samma sport och/eller träning, just för att kunna känna igen sig hos sin partner och förlita sig på att den andre på något sätt förstår din glädje etc. till sporten och därmed kan förstå dig på ett helt annat sätt. Dessutom kan ni spendera mer tid tillsammans genom att ägna er åt det där intresset ni båda tycker om så mycket. En så kallad ”win win”-situation.