Sport

När man var yngre så testade man ofta på många olika sporter. Det var som att man redan då skulle hitta sin sport som man sedan ville hålla på med, och visst var det många som gjorde/fortfarande gör det men hur gör man egentligen om man har ”missat sin sport” och vill hitta den nu?

När man blir äldre blir man mer eftertänksam, ska jag göra det där eller ska jag våga testa det där? Kommer det passa mig? Frågorna är ofta många. När man var mindre gjorde man saker utan att riktigt tänka eller bry sig om vad andra tyckte och gjorde, man testade på fotboll om man ville det etc.

Såhär när man är lite äldre kan det vara svårt att våga sig på en ny sport. Oavsett vilken sport det gäller så är det många som är lika gamla som dig och hållit på med det hela sitt liv och därmed är väldigt bra på att utföra sporten. Detta kan sätta stor skräck hos många, att komma in helt oerfaren och sämre än andra. Ser man det istället som en möjlighet, att det finns många erfarna idrottare som kan hjälpa dig med det du inte kan, så blir det en helt annan femma. Givetvis känns det jobbigt att bromsa upp någon/några för att man behöver extra hjälp och förståelse men börja då på en lägre nivå för att sedan klättra dig uppåt.

Det man kan göra är att ta kontakt med föreningen som håller i den sport man tänkt att utföra. Hör med dem vad dem tror, skulle du passa? Finns det någon bra grupp för just dig? Hör dig sedan för med vänner och bekanta om dem kan eller vet något om sporten. På så sätt kan du avgöra om det vore något för dig, om inte, fortsätt spåna vidare på en ny sport. Det finns något för alla!

Om man inte hittar någon sport som man känner är rätt, men ändå vill komma igång och röra på sig så kan man köpa sig ett gymkort. Med dessa kan man ofta få chansen att prova på en mängd olika träningspass, där vissa utförs i grupp, medan andra görs individuellt. Förutom pass kan du prova olika träningsmaskiner såsom crosstrainer, löpband eller fria vikter.
Första gången som man besöker gymmet kan man till en början känna sig lite vilse bland alla olika redskap och det bästa du då kan göra är att be om en genomgång av personalen. Detta kommer i längden att gynna din träning betydligt.